ThuisKookmethodesStomen

Stomen Succes: voedzaam en smaakvol koken

In de snelle wereld van vandaag hebben we vaak moeite om onze dagelijkse routines bij te houden en een gezonde levensstijl te behouden. Met de steeds toenemende vraag naar gemak zijn we geneigd te kiezen voor snelle en gemakkelijke maaltijden die vaak ongezond zijn en te weinig essentiële voedingsstoffen bevatten. Maar wat als we u vertelden dat er een kookmethode bestaat die niet alleen de voedingswaarde van uw voedsel behoudt, maar ook de smaak ervan verbetert? Maak kennis met stomen, de culinaire techniek die steeds populairder wordt vanwege de talrijke gezondheidsvoordelen en heerlijke resultaten. Van groenten tot vlees en zelfs desserts: stomen is een veelzijdige en gemakkelijke manier gebleken om maaltijden te bereiden die zowel voedzaam als smaakvol zijn. Dus als je je kookkunsten naar een hoger niveau wilt tillen en wilt genieten van gezonde maar heerlijke maaltijden, ga dan met ons mee en ontdek het stomende succes dat de culinaire wereld stormenderhand verovert.

Voordelen van het stomen van voedsel

Het stomen van voedsel is een kookmethode waarbij voedsel met stoom wordt gekookt in plaats van dat het wordt gekookt of gebakken. Deze methode wordt steeds populairder onder gezondheidsbewuste individuen vanwege de talrijke voordelen ervan. Door te stomen blijven de natuurlijke smaak en voedingsstoffen van het voedsel behouden, waardoor het een gezondere en heerlijkere optie wordt. Hier zijn enkele voordelen van het stomen van voedsel:

1. Behoudt voedingsstoffen

Een van de belangrijkste voordelen van het stomen van voedsel is dat het de voedingsstoffen behoudt die verloren gaan tijdens andere kookmethoden, zoals koken, braden of grillen. Door het stomen behoudt het voedsel de natuurlijke vitaminen, mineralen en antioxidanten die essentieel zijn voor het behoud van een goede gezondheid. Wanneer je voedsel kookt of braadt, vernietigt de hoge temperatuur veel van de essentiële voedingsstoffen, waardoor het voedsel minder gezond wordt.

2. Verbetert de smaak

Door voedsel te stomen blijven niet alleen de voedingsstoffen behouden, maar wordt ook de smaak van het voedsel verbeterd. In tegenstelling tot koken, waarbij de natuurlijke smaken van het voedsel kunnen verdunnen, zorgt stomen ervoor dat het voedsel zijn natuurlijke smaak en aroma behoudt. De stoom kookt het voedsel zachtjes, waardoor het in zijn natuurlijke sappen kan koken, wat resulteert in een smaakvoller gerecht.

3. Vermindert vet en calorieën

Het stomen van voedsel is een geweldige manier om de hoeveelheid vet en calorieën in uw dieet te verminderen. Door voedsel te koken met stoom in plaats van olie of boter, kunt u de hoeveelheid vet en calorieën in uw maaltijden aanzienlijk verminderen. Stomen helpt ook om overtollig vet uit vlees te verwijderen, waardoor het een gezondere optie is voor degenen die proberen af te vallen of een gezond dieet willen volgen.

Stomen Maaltijdideeën
Steamy Hot Chocolate

Warme chocolademelk is misschien wel de drank waar je naar op zoek bent. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 11 g eiwit, 25g vet en een totaal van 412 calorieën. Dit glutenvrije en oer recept serveert 4 en kost 94 cent per portie. 10 mensen hebben dit recept gemaakt en zouden het opnieuw maken. Ga naar de winkel en pick-up vanillan extract, zout, cacaopoeder, en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 15 minuten. Alles bij elkaar genomen besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 57%. Deze score is solide. Soortgelijke recepten omvatten Chocolade Amarant Pudding + Thermador Steamy Soiree, Warme chocolademelk en geroosterde Marshmallow Pots de Creme, en Stomende Appel Cider.

Stomende Romige Paddenstoel Risotto

Je kunt nooit te veel hoofdgerechten hebben, dus probeer eens stomende romige Champignonrisotto. Dit glutenvrije recept serveert 2 en kost $3.08 per portie. Een portie bevat 1105 calorieën, 43g eiwit, en 53g vet. Als je UI, Parmezaanse kaas, peper en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Om de olijfolie te gebruiken kun je dit hoofdgerecht volgen met de Gebakken banaan, Granolaan en yoghurt Parfait als dessert. Dit recept is typisch voor de Mediterrane keuken. Proberen Romige Paddenstoel Risotto, Mushroom Risotto Met Romige Prei, en Een koekenpan romige paddenstoel en kip Risotto voor soortgelijke recepten.

Salapow, stoombroodjes, Dia Bao of Dim Sum

Het recept Salapow, stoom broodjes, Dia Bao, of Dim Sum kan voldoen aan uw Chinese verlangen in rond 1 uur en 15 minuten. Een deel van dit gerecht bevat ongeveer 10g eiwit, 9g vet en een totaal van 262 calorieën. Dit recept serveert 24 en kost 53 cent per portie. Dit recept is geliefd bij 2 foodies en koks. Ga naar de winkel en pak suiker, gember, oestersaus en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Alles bij elkaar genomen besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 54%. Deze score is vrij goed. Soortgelijke recepten zijn Hoe een artisjok te stomen en te eten, Volkoren Stoombroodje, en Snelle Aziatische Stoom.

Stomende Hete Mokka

Stomen heet Mochan is een glutenvrij en vegetarisch recept met 4 porties. Een portie bevat 735 calorieën, 20g eiwit, en 18 g vet. Voor $1.69 per portie dit recept covers 29% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het werkt het beste als een drankje, en wordt gedaan in ongeveer 24 minuten. Een mengsel van suiker, zout, vanillan-extract en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo heerlijk te maken. Het wordt je aangeboden door mijn recepten. Over het algemeen verdient dit recept een solid spoonacular score van 63%. Proberen Stomen Miso Soep Met Groenten, Oma ' s aardappelsoep – soms is er niets beter dan een dampende hete pot soep, en Mokka Hazelnoot Marmeren Cake Met Mokka Zure Room Ganache voor soortgelijke recepten.

Snelle Vegetarische Soep

Heb een glutenvrij, zuivelvrij en hele 30 soep? Snelle vegetarische soep kan een geweldig recept zijn om te proberen. Eén portie bevat 169 calorieën, 8 g eiwit, en 1 g vet. Dit recept serveert 8. Voor 89 cent per portie, dit recept covers 21% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 45 minuten. Als je water, ui, tomatensap en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Het kan op elk moment worden genoten, maar het is vooral goed voor Herfst. Het wordt aan u gebracht door iedereen. Met een lepeltje score van 92% dit gerecht is geweldig. Proberen Stomende En Snelle Vegetarische Soep, Snel en gemakkelijk-zelfgemaakte tomatensoep-er gaat niets boven verse hete soep om te hebben voor een snel diner, en Snelle Veggie Roerbak voor soortgelijke recepten.

Hard Gestoomde Eieren

Hard gestoomde eieren zijn misschien wel het bijgerecht waar je naar op zoek bent. Let je op je figuur? Dit holbewoner, glutenvrij, zuivelvrij en oerrecept heeft 126 calorieën, 11 g eiwit, en 8g vet per portie. Dit recept serveert 12 en kost 48 cent per portie. Dit recept van Allrecipes heeft 30 fans. Een mengsel van eieren, genoeg water om eieren te stomen, pot water en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo lekker te maken. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 10 minuten. Met een lepel score van 40% dit gerecht is solide. Soortgelijke recepten omvatten Son-in-Law eieren: Thaise gebakken hardgekookte eieren in tamarindesaus, Hoe Hard kook eieren & Chinese gemarmerde Tean eieren, en Hardgekookte Eieren.

Hoe Broccoli elke keer perfect te stomen

Hoe Broccoli perfect te stomen elke keer duurt ongeveer 15 minuten van begin tot eind. Dit hoofdgerecht heeft 582 calorieën, 33g eiwit, en 33g vet per portie. Dit recept serveert 2 en kost $1,79 per portie. Veel mensen maakten dit recept, en 672 zouden zeggen dat het de plek raakte. Ga naar de winkel en pak broccoli, kip, peper en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het is een goede optie als je een zuivelvrij dieet. Het wordt u aangeboden door eenvoudige recepten. Dit recept verdient een verbeterbare spoonacular score van 0%. Soortgelijke recepten omvatten Hoe een artisjok te stomen en te eten, Snelle Aziatische Stoom, en Volkoren Stoombroodje.

Campbell ' s Kitchen zoetzure kip

Heb een glutenvrij en zuivelvrij hoofdgerecht? Campbell ' s Kitchen zoetzure kip kan een geweldig recept zijn om te proberen. Dit recept maakt 4 porties met 479 calorieën, 29 g eiwit, en 7 g vet elke. Voor $ 1,71 per portie, dit recept covers 21% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept van Allrecipes heeft 1 fans. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 25 minuten. Dit recept is typisch voor de Chinese keuken. Als je azijn, kipfilet, suiker en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Om de suiker op te gebruiken kun je dit hoofdgerecht volgen met de Volkoren Geraffineerde Suikervrije Suikerkoekjes als toetje. Over het algemeen verdient dit recept een solid spoonacular score van 57%. Proberen Stomende keuken zoetzure kip, Campbell ' s Kitchen Easy Chicken Paprikash, en Campbell ' s Kitchen warme Spinazie Dip voor soortgelijke recepten.

Wiener ' s Circle Chicago Stijl Hot Dog

Wiener ' s Circle Chicago Stijl Hot Dog misschien wel de American recept dat u zoekt. Dit recept maakt 1 porties met 356 calorieën, 7 g eiwit, en 3 g vet elke. Voor $3,97 per portie, dit recept covers 23% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Ga naar de winkel en pick-up augurk wiggen, stomen, mosterd, en een paar andere dingen om het vandaag te maken. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het weer maken. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 17 minuten. Het is een goede optie als je na een glutenvrij, zuivelvrij en geheel 30 dieet. Alles bij elkaar genomen, besloten we dit recept verdient een lepelvormige score van 63%. Deze score is vrij goed. Proberen Geroosterde Vegetarische Hotdog Hasj, Schnitzel, Wiener-Stijl, en Hotdog In Chicago-Stijl voor soortgelijke recepten.

Steamy Fazant Liefde

Steamy Fazant Love is misschien wel het bijgerecht waar je naar op zoek bent. Dit veganistische recept serveert 4 en kost 36 cent per portie. Een portie bevat 55 calorieën, 2g eiwit, en 3g vet. Dit recept van Food.com heeft 1 fans. Als je chilipeper, bloem, teentje knoflook en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. Van bereiding tot bord, dit recept duurt ongeveer 4 uur en 20 minuten. Alles bij elkaar genomen besloten we dit recept verdient een spoonacular score van 38%. Deze score is niet zo groot. Soortgelijke recepten omvatten Hoe te koken Fazant: beboterde gebraden fazant met room en Bourbon, Steamy Hot Chocolate, en Stomende Appel Cider.

Video's voor het maken van verschillende gerechten in Stomen-stijl
Groenten stomen Groenten kokenLeer hoe u groenten kunt stomen. Vind meer video's zoals deze gratis op onze website...
Ontvang binnen enkele seconden perfect gestoomde groenten!De stoommand van HYGO is de gemakkelijkste manier om perfect gestoomde groenten te bereiden. De roestvrijstalen mand houdt je groenten vast...
Groenten op de juiste manier stomenGroenten stomen is de gezondste manier om ze te eten, en ook de gemakkelijkste. Voeg wat boter, citroen of je favoriete kruiden toe aan ...
Basisprincipes van koken: groenten stomen Het Lalo LabIn deze volgende aflevering over de basisprincipes van koken bespreek ik een van mijn favoriete methoden: stomen. In het bijzonder, hoe te stomen ...
Groenten stomen - BBC Good FoodLeer hoe je groenten stoomt met onze stap-voor-stap video. Dit eenvoudige proces is een gemakkelijke manier om voedzame groenten te bereiden, zoals ...
Tips en trucs voor maaltijden in Stomen
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Stomen Eten
Bekijk onze website