ThuisDiëtenVeganistisch

Beheers de kunst van het veganistisch koken: smaakvolle plantaardige maaltijden

Wilt u meer plantaardige maaltijden aan uw dieet toevoegen? Of misschien ben je al veganist maar wil je je kookkunsten naar een hoger niveau tillen? Zoek niet verder dan de wereld van veganistisch koken! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen veganistische maaltijden net zo smaakvol en bevredigend zijn als hun tegenhangers op basis van vlees. Met de juiste ingrediënten en technieken kunnen plantaardige maaltijden zelfs nog lekkerder zijn. Als ervaren veganistische kok ben ik hier om je te begeleiden op je reis naar het beheersen van de kunst van het veganistisch koken. Van hartige soepen tot hartige stoofschotels en zelfs decadente desserts, ik laat je zien hoe je maaltijden kunt maken die barsten van smaak en voeding. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent of een beginneling in de keuken, veganistisch koken is een leuke en lonende manier om nieuwe smaken en ingrediënten te ontdekken. Laten we dus beginnen aan uw reis naar heerlijke en bevredigende plantaardige maaltijden!

Veganistische kookbenodigdheden

Voordat we in de wereld van veganistisch koken duiken, laten we eerst enkele essentiële ingrediënten en technieken doornemen die je zullen helpen smaakvolle, plantaardige maaltijden te creëren.

Een van de sleutels tot het maken van heerlijke veganistische maaltijden is het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Hier zijn een paar basisbenodigdheden die u in uw keuken kunt bewaren:

Voedingsgist

Voedingsgist is een gedeactiveerde gist die een kaasachtige, nootachtige smaak aan gerechten toevoegt. Het is een geweldige bron van vitamine B12, wat belangrijk is voor veganisten om aan te vullen in hun dieet. Je kunt edelgist strooien over popcorn, pastagerechten of het gebruiken om veganistische kaassauzen te maken.

Plantaardige melk

Plantaardige melk, zoals amandel-, soja- of havermelk, kan in recepten worden gebruikt in plaats van zuivelmelk. Het is perfect voor het maken van romige soepen, sauzen en desserts.

Tofu

Tofu is een veelzijdig ingrediënt dat in uiteenlopende gerechten gebruikt kan worden. Het is een geweldige bron van eiwitten en kan in veel recepten als vleesvervanger worden gebruikt. Probeer tofu in een smaakvolle saus te marineren voordat u gaat grillen of bakken, voor een heerlijke en bevredigende maaltijd.

Veganistisch Maaltijdideeën
Salade van wilde rijstgerst

Wilde Rijstgerstsalade heeft van begin tot eind ongeveer 30 minuten nodig. Dit recept is voor 6 personen. Voor 76 cent per portie dekt dit recept 11% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Op je figuur letten? Dit zuivelvrije, lacto ovo-vegetarische en veganistische recept bevat 364 calorieën , 6 g eiwit en 15 g vet per portie. Slechts een paar mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Ga naar de winkel en koop balsamicoazijn, gerst, groene ui en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het werkt goed als een zeer betaalbaar hor d'oeuvre. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een lepelscore van 63% is dit gerecht stevig. Soortgelijke recepten zijn Salade van bruine en wilde rijst en gerst met kikkererwten , Soepmix van wilde rijst en gerst en Pilaf van gerst en wilde rijst met granaatappelpitjes .

Volwassen slushies

Het recept Adult Slushies maak je in ongeveer 10 minuten . Dit glutenvrije, zuivelvrije, lacto ovo-vegetarische en veganistische recept is geschikt voor 12 personen en kost $ 1,67 per portie . Eén portie bevat 294 calorieën , 1 g eiwit en 0 g vet . Ga naar de winkel en koop cognac, marasquinkersen, koolzuurhoudende citroen-limoendrank en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Niet veel mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Over het geheel genomen verdient dit recept een nogal slechte lepelscore van 14% . Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: Adult Brownies , Adult Mac and Cheese en Adult Hot Chocolate .

Zwarte bonensalsa

Black Bean Salsa kan precies het glutenvrije, zuivelvrije, lacto-ovo-vegetarische en veganistische recept zijn waar je naar op zoek was. Dit recept serveert 6 personen en kost 57 cent per portie. Dit hor d'oeuvre bevat 212 calorieën , 7 g eiwit en 6 g vet per portie. Een mengsel van tortillachips, limoensap, teentje knoflook en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo heerlijk te maken. Slechts een paar mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Dit recept is typisch voor de Mexicaanse keuken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Over het geheel genomen verdient dit recept een nogal slechte lepelscore van 33% . Black Bean & Black-Eyed Pea Salsa , Black Bean Salsa en Black Bean Salsa lijken erg op dit recept.

Fiesta maïssalade

Fiesta Corn Salad is een glutenvrij, zuivelvrij, lacto ovo-vegetarisch en veganistisch bijgerecht. Voor 39 cent per portie dekt dit recept 4% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 2 gram eiwit , 7 gram vet en in totaal 105 calorieën . Dit recept is voor 10 personen. Een mengsel van tomaten, water, olijven en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo lekker te maken. Dit recept van Taste of Home heeft 1 fan. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 10 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 16% verdient . Deze score is nogal slecht. Fiesta Maïssalade , Fiesta Maïssalade en Fiesta Komkommer-Maïssalade lijken erg op dit recept.

Pinda-krakelingclusters

Peanut Pretzel Clusters is een hor d'oeuvre voor 36 personen. Voor 92 cent per portie dekt dit recept 1% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Op je figuur letten? Dit zuivelvrije, lacto ovo-vegetarische en veganistische recept bevat 71 calorieën , 1 g eiwit en 2 g vet per portie. 1 persoon heeft dit recept geprobeerd en vond het leuk. Een mengsel van vanille, rozijnen, pinda's en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo heerlijk te maken. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 15 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een lepelscore van 13% is dit gerecht niet zo voortreffelijk. Probeer Nutty Raisin Pretzel Clusters , Griekse Yoghurt Pindakaas Cheesecake met Esdoorn Pinda Clusters en Pinda Clusters voor soortgelijke recepten.

Cool Cubama

Cool Cubaman is een glutenvrij, zuivelvrij, lacto ovo-vegetarisch en veganistisch hor d'oeuvre. Voor $ 1,6 per portie dekt dit recept 2% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is voor 1 persoon. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 0 g eiwit , 0 g vet en in totaal 131 calorieën . 1 persoon was blij dat ze dit recept probeerden. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten . Het wordt u aangeboden door Foodnetwork. Een mengsel van komkommerwiel, cranberrysap, komkommer en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 11% verdient . Deze score is nogal slecht. Probeer Cool Carlito , A Cool Drink en Cool Breeze voor soortgelijke recepten.

Pompoentaartdessert

Pompoentaartdessert is misschien een goed recept om je dessertreceptendoos uit te breiden. Dit recept serveert 15 personen en kost 65 cent per portie. Eén portie bevat 240 calorieën , 2 gram eiwit en 13 gram vet . Als je melk, vanillepuddingmix, een stevige pompoen en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het nog een keer maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Thanksgiving wordt nog specialer met dit recept. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Met een lepelscore van 23% is dit gerecht nogal slecht. Probeer Pumpkin Pie Dessert Lasagna , Paleo Pumpkin Pie – een gezonde dessertoptie voor jou deze Thanksgiving , en Frozen Pumpkin Pie Dessert (veganistisch en glutenvrij) voor soortgelijke recepten.

Vegetarische Pastasaus

Vegetarische Pastasaus duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten van begin tot eind. Deze saus bevat 121 calorieën , 5 g eiwit en 4 g vet per portie. Dit glutenvrije, zuivelvrije, paleolithische en lacto ovo-vegetarische recept is geschikt voor 14 personen en kost $ 1,22 per portie . 1 persoon vond dit recept heerlijk en bevredigend. Een mengsel van tomaten, tomaten, paprika en een handvol andere ingrediënten is voldoende om dit recept zo smaakvol te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 76% , wat solide is. Probeer vegetarische pastasaus , Kittencal's Marinara pastasaus (vegetarisch) en Romesco-saus – Spaanse rode peper- en hazelnootsaus (of amandelsaus) – vegetarisch, veganistisch en glutenvrij voor vergelijkbare recepten.

Het beste maïsbrood dat je ooit zult eten

Het recept Het beste maisbrood dat je ooit zult eten, is in ongeveer 35 minuten te maken. Dit recept is voor 8 personen en kost 45 cent per portie. Eén portie bevat 318 calorieën , 7 gram eiwit en 16 gram vet . Ga naar de winkel en koop maïs, room, plantaardige olie en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Dit recept is geliefd bij 123 foodies en koks. Dit recept is typisch voor de Zuiderse keuken. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 56% verdient . Deze score is behoorlijk goed. Soortgelijke recepten zijn onder meer het beste veganistische bananenbrood dat je ooit zult eten , maïsbrood uit het zuidwesten met maïs en groene pepers , en koekenmaïsbrood met vers gesneden maïs en spek .

Boerenkool Quinoa Salade

Je kunt nooit genoeg hor d'oeuvre-recepten hebben, dus probeer Boerenkool Quinoa Salade eens. Dit glutenvrije, zuivelvrije, lacto ovo-vegetarische en veganistische recept is geschikt voor 6 personen en kost $ 1,07 per portie . Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 7 gram eiwit , 9 gram vet en in totaal 216 calorieën . 1 persoon vond dit recept smaakvol en bevredigend. Ga naar de winkel en koop balsamicoazijn, ui, teentje knoflook en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 40 minuten . Als we alle factoren in aanmerking nemen, krijgt dit recept een lepelscore van 92% , wat geweldig is. Probeer boerenkool-quinoasalade , quinoa- en boerenkoolsalade en boerenkool-quinoasalade voor soortgelijke recepten.

Video's voor het maken van verschillende gerechten in Veganistisch-stijl
Anti-veganistische PROPAGANDA gaat te ver! Reageren op de Hateful Rant van Isaac ButterfieldIsaac Butterfield maakte een video waarin hij tekeer ging over een tv-advertentie die hij zag omdat deze veganistische propaganda was. De ironie die hem ontgaat is dat zijn video...
Wieso is niet meer veganistische bakWieso bin ich nicht mehr vegan nach so vielen Jahren? Het is vaak zo dat het gebeurt, en het is een van die dingen ...
De grootste leugen over veganismeZijn veganisten minder gezond dan vleeseters? En is veganisme echt zoveel beter voor het milieu en de planeet? Meer over onze...
15 JAAR VEGAN: dit is wat ze je niet vertellen.Deze video wordt gesponsord door Squarespace. Ga voor 10% korting op uw eerste aankoop naar en gebruik ...
MARKUS RÜHL trifft VEGANERIN | Das TreffenHier gehts zur Doku ➡️ Traumberuf Fußballprofi: — Markus ist einer der bekanntesten ...
Tips en trucs voor maaltijden in Veganistisch
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Veganistisch Eten
Bekijk onze website