ThuisKookmethodesBlancheren

Master Blancheren: verbeter uw kookvaardigheden

Bent u het beu om uw groenten te gaar of uw vlees te gaar te maken? Wil jij jouw kookkunsten naar een hoger niveau tillen? Dan is het tijd om de kunst van het blancheren onder de knie te krijgen! Blancheren is een eenvoudige maar effectieve kooktechniek waarbij voedsel kort in water wordt gekookt en vervolgens onmiddellijk in ijswater wordt gedompeld om het kookproces te stoppen. Blancheren helpt niet alleen om de kleur, textuur en smaak van uw voedsel te behouden, maar het maakt het ook gemakkelijker om bepaalde ingrediënten te schillen, in plakjes te snijden en te hakken. Of u nu een beginnende kok of een doorgewinterde chef-kok bent, leren blancheren is een essentiële vaardigheid die de kwaliteit van uw gerechten kan verhogen. Dus waarom zou u uw kookkunsten niet een boost geven door de kunst van het blancheren onder de knie te krijgen? In dit artikel leiden we je door de basisprincipes van blancheren en geven we je enkele tips en trucs om je geblancheerde gerechten nog lekkerder te maken.

Hoe te blancheren

Nu je de voordelen van blancheren kent, gaan we de stappen voor het blancheren doornemen. Het proces is eenvoudig en als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je alles gemakkelijk blancheren.

Stap 1: Bereid de apparatuur voor

Zorg ervoor dat u over alle benodigde apparatuur beschikt voordat u begint met blancheren. Je hebt een grote pan met kokend water nodig, een kom met ijswater, een schuimspaan of schuimspaan en een vergiet.

Stap 2: Bereid het voedsel voor

Bereid uw eten voor door het grondig te wassen en eventuele ongewenste delen weg te snijden. Als je groenten blancheert, snijd ze dan in hapklare stukjes of laat ze heel als ze klein zijn. Als je fruit of noten blancheert, kun je ze heel laten.

Stap 3: Blancheer het voedsel

Breng een grote pan water aan de kook. Voeg het voedsel toe aan het kokende water en kook gedurende een korte periode, meestal 30 seconden tot 2 minuten, afhankelijk van het soort voedsel. Gebruik een schuimspaan of schuimspaan om het voedsel uit het kokende water te halen en dompel het onmiddellijk in een kom met ijswater om het kookproces te stoppen.

Stap 4: Giet het voedsel af

Zodra het voedsel is geblancheerd en afgekoeld, haalt u het met een schuimspaan of schuimspaan uit het ijswater en plaatst u het in een vergiet om uit te lekken. Schud het overtollige water eraf en dep het voedsel droog met een schone handdoek.

Blancheren Maaltijdideeën
Gestoofde Greens En Bonen

Gestoofde Greens en bonen is een glutenvrije recept met 6 porties. Deze side dish heeft 107 calorieën, 8g eiwit, en 1g vet per portie. Voor 75 cent per portie dit recept dekking 21% van uw dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Dit recept is geliefd bij 1 foodies en koks. Een mengsel van bonen, ongeraffineerd water dat wordt gebruikt om greens te blancheren en een handvol andere ingrediënten zijn alles wat nodig is om dit recept zo smakelijk te maken. Van voorbereiding tot het bord, dit recept duurt ongeveer 45 minuten. Met een lepeltje score van 78% dit gerecht is stevig. Soortgelijke recepten omvatten Gestoofde bonen met boerenkool en Ham, Gestoofde boerenkool, mosterdgroenten en rode snijbiet, en Gestoofde Greens.

Video's voor het maken van verschillende gerechten in Blancheren-stijl
Meestertechniek - Groene groenten sous vide blancherenZelfs een simpele techniek als het blancheren van groene groenten kan worden verbeterd met Sous Vide. Denk bij jezelf na: welke kleur is ...
Hoe groenten te blancherenNaam: Melissa Fabbio Bio: Melissa Fabbio is een professionele chef-kok afkomstig uit Austin, Texas. Momenteel is zij banketbakker bij...
Hoe te blancheren: Terug naar de basis, blancheren 101Kook die malse groenten nooit meer te gaar met deze stapsgewijze video over blancheren als een professional!
Hoe basilicum te blancheren
9 - Blancheren/parboilen [Ballarini - Kooktechnieken]
Tips en trucs voor maaltijden in Blancheren
Aanvullende menu-ideeën gerelateerd aan Blancheren Eten
Bekijk onze website